CSOPORTOS ÉS AEROBIK ÓRÁK

Három aerobic termünkben a számos óratípus közül bárki megtalálhatja a kedvére valót….

Súlyzós edzés

A Michigan Egyetem tudósai megállapították: akik két hónapon át heti három alkalommal teljes testet foglalkoztató erősítést végeznek, csökkent a vérnyomásuk átlagosan 8%-kal, ami elegendő ahhoz, hogy az agyvérzés kockázata 40%-kal mérséklődjön.

A nők is hatékonyan erősíthetik és formálhatják az izmaikat a súlyzókkal végzett edzésekkel. Arányos és szép testalkatot igazán csak így érhetünk el. A nők többsége a cardio edzéseket végzi előszeretettel (futópad, taposógép, ellipszis gép, stb.), aminek eredményeképpen karcsúak lesznek, de erőnlétben nem kapják meg a várt eredményt. Sok nő úgy érzi, hogy hiába sportolnak, mégsem elég sportos a külsejük. A súlyzós edzéssel éppen ezen lehet változtatni, testük fitt és sportos benyomást kelt egy jól átgondolt súlyzós edzéstől. A súlyzókkal végzett edzés levezeti a napközben felgyülemlett feszültséget, ami a legtöbb betegség kialakulásában közrejátszik. Emellett segíti a zsírégetést is, ugyanis ha nő az izmok tömege, akkor több kalóriát éget el a szervezet. Így javul a test izom-zsír aránya.
izomcsoportonként 2-3 gyakorlatot végzünk.

A súlyzós edzés előnyei tehát erőlét, fittség, definiált alak, zsírcsökkenés, izomszövet növekedés, megakadályozza az izomszövet leépülését (30 éves kor felett) – optimalizálja az izomszövet megmaradást, tónusossá tesz, segít a derékfájdalmak, a csontritkulás megelőzésében, jobb állóképességet eredményez, rugalmasabb izomzatot fejleszt, a koleszterin szintre, a vérnyomásra pozitív hatása van, erősíti az ínszalagokat, és végül, de nem utolsó sorban javítja az anyagcserét.

A Journal of Applied Physiology megírta, hogy akik 16 héten át erősítettek, a csontsűrűségük a csípőben 3.8%-kal, míg a vérükben lévő csontnövekedés marker, az oszteokalcinszint, 19%-kal nőtt.

Jól hangzik, ugye?
Nézd meg az árakat