CSOPORTOS ÉS AEROBIK ÓRÁK

Három aerobic termünkben a számos óratípus közül bárki megtalálhatja a kedvére valót….

Futópad

A futás a legegyszerűbb mozgásforma, mely számos jótékony hatással bír. Nemcsak kikapcsol, de meg is erősít, mivel az izomzatunk 70 százalékát használjuk közben.

Ezt a sportot nemcsak a fiatalok űzhetik. Figyeljünk arra, hogy a testünk képességeihez mérten válasszunk tempót, így elkerülhetjük a sérüléseket. A futás kikapcsol, így mind testileg, mind szellemileg feltöltődhet az, aki ezt a mozgásformát választja. Minden sport jót tesz a csontoknak, de a futás meg is erősíti őket.

Pszichés hatása, hogy erősíti az elmét. A futók agyának vérellátása jobb, így jobban tudnak koncentrálni. A rendszeres testmozgás az agyat is edzi, javítja a koordinációs képességet. Az Ulmi Egyetem kutatói bebizonyították, hogy mindez igaz, többek között pszichológiai tesztekkel és az agy elektromos aktivitásának mérésével 100 tesztszemély 17 hetes edzésprogramja során. A futás a depressziót is enyhíti. A „futómámor” olyan erős fiziológiai hatás, amely még a krónikus depresszió tüneteinek enyhítésére is alkalmas.

A futók ritkábban szenvednek hát- és ízületi fájdalmaktól, mint a lakosság többi része, a futás ugyanis nem csupán a lábizmokat, hanem a hát-, a has- és a törzsizmokat is igénybe veszi, erősíti.

Kutatások kimutatták, hogyha csak diétázik valaki, attól nem fog lefogyni, ugyanakkor attól sem, ha csak sportol, de nem táplálkozik egészségesen. Éppen ezért fontos, hogy a mozgást a megfelelő táplálkozással párosítsuk. Egy 70 kg-os ember 16 km/h sebességgel futva óránként 1088 kalóriát éget el. Ha ideálisan táplálkozunk mellette, alakunk látványos javuláson megy keresztül.

Végül, de nem utolsó sorban a National Cancer Institute vizsgálatai igazolták, hogy azon a nőknél, akik rendszeresen sportolnak, és nem szenvednek alváshiányban, a különféle daganatos betegségek kockázata csökken. Ha naponta sportolsz, és legalább hét órát alszol, akkor csökkentheted a daganatok kialakulásának valószínűségét, hiszen a rendszeres sport szerepet játszik a daganatos megbetegedések megelőzésében.

Forrás: Femcafé.hu, webbeteg.hu, Reader’s Digest

Jól hangzik, ugye?
Nézd meg az árakat