CSOPORTOS ÉS AEROBIK ÓRÁK

Három aerobic termünkben a számos óratípus közül bárki megtalálhatja a kedvére valót….

Spinracing

A Spinracing zenés, koreografált teremkerékpár edzés, amely kitűnően alkalmas az állóképesség illetve az erő-állóképesség fejlesztésére.

Az edzések során különös figyelmet fordítunk a zene ütemszámának kihasználására. Lassú, közepes, ill. gyors ütemű zenék határozzák meg az edzés karakterét, amelyek segítségével hegy, sík, illetve lejtmenetet tudunk modellezni. Természetesen a fordulatszám változásával az intenzitás mértékét is szabályozhatjuk, így igen változatossá tehetjük edzéseinket. Alapvető különbség a spinning, és a spinracing edzések között az, hogy míg a spinningnél a felsőtest mozgása szinte kizárt, addig a spinracingnél a felsőtest mobilizálását kihasználjuk, így karhajlítások, kitartások, statikus mozgáselemek egyaránt találhatóak a koreográfiában, amelyek igen változatossá, hangulatossá tehetik az órát.

Mivel egymástól távol eső izomcsoportokat mozgatunk meg felváltva, olykor egyszerre, és ezzel a keringési rendszert jelentősen terheljük, az állóképesség fejlesztésének egyik leghatékonyabb módszeréről beszélünk. Az edzések zöme közepes intenzitású, amely lehetővé teszi a gyors adaptációt, valamint elkerülhetjük vele a nem kívánt túlfáradást, túledzettséget. Az órák anyagai, erőnövelő, állóképességi, és gyorsaságfejlesztő blokkokat tartalmaznak, kiegészítve koordinációs gyakorlatokkal, amelyeket mixelve számtalan variációs lehetőséget kapunk (pl. tempó duplázás, dinamikus és statikus karhajlítás, teljes és csonka piramisok).

Összefoglalva a spinracing kiváló edzésforma, amely a kondicionális képességek jelentős részét igen jól fejleszti. Az edzések a számtalan variációs lehetőségnek köszönhetően változatosak, szórakoztatóak. Mivel a test izmainak ca. 70%-a részt vesz a mozgásban, a zsíranyagcserére kifejtett hatása rendkívüli. Így fogyókúrázóknak melegen ajánljuk. Mivel a sporteszköz stabil (nem mozog), ill. a mozgásanyag összetett, így a spinracing edzés alkalmas a koordináció fejlesztésére is. Tehát, ha állóképességet szeretnénk fejleszteni, zsírt akarunk égetni, ügyesebbek, koordináltabbak, vagy erősebbek akarunk lenni akkor érdemes a Spinracing órákat választani.

Jól hangzik, ugye?
Nézd meg az árakat