Gyócsi Dóri csoportos óraadónkat kérdeztük az általa tartott kismama tornáról:

A jó kismama torna alapja a gerinctréning, így én is ezt a tudásomat veszem segítségül, hiszen az egyik legfontosabb testrészünk a gerincünk, testünk tartóoszlopa. Így nélkülözhetetlennek tartom a hát mélyizmait, lapockazáró izmokat erősíteni a megváltozott testhelyzet miatt. A hanyag tartást, előre esett vállakat szülés után is gyakran felfedezhetjük, hisz a gyerkőc állandó magunk előtt tartása, cipelése, a mellizmok rövidüléséhez, a lapockazáróizmok túlnyúlásához-gyengüléséhez vezethet, így ezzel foglalkozni kell, szülés előtt és után egyaránt, mindig!

Ezenkívül elengedhetetlenek a keringést segítő gyakorlatok, a kismama testében keringő vér megnövekedése végett, karok-mell és talpizmok erősítése, hogy erősek és fittek legyenek, miután a kórházból haza térnek. Aztán az egyensúly gyakorlatok is lényegesek, a megváltozott statika miatt, és a végén pedig egy jóleső hosszú nyújtás a megdolgozott izmok lazításáért, izomláz elkerüléséért.

Ami releváns a kismamáknál, de az óra nem tartalmazza: légzőgyakorlatok, relaxáció, és gátizomtorna.

Amit ígérhetek: egy pörgős, jókedélyű, ám biztonságos átmozgató edzést, ahol garantáltan figyelek a gyakorlatok helyes kivitelezésre.

Energetizáló, frissítő mozgásra fel, hogy baba és mama is egyaránt jól érezze magát!