A tánc ősidők óta egy fontos kifejező eszköz. A világunk egy egyetemes nyelve, amit mindenki beszél. Tánc közben a felszabadultság érzése mellett a napi testmozgási igényünket is kielégíthetjük. Edzés és szórakozás egyaránt.

A sport és művészet ötvözete okozza, hogy számos területen jótékony hatással van a szervezetünkre. A rendszeresen űzött táncolás különösen jól fejleszti és szabályozza a különböző képességeket. Ilyenek a ritmusérzék, a térben való tájékozódás, a megfelelő erőadagolás, kreativitás, ügyesség.  Segít kibontakoztatni az érzelmeket, levezetni a felgyülemlett stresszt, javítja az önkifejezés képességét, gazdagítja a fantáziát. Közösségformáló ereje van. Kifejezetten jó hatással van idős korban is. Kellemes társasági összejövetel, szórakozva, mégis egészségünket javítva.

Csökkenti a demencia kockázatát, kisebb az esély a leépülésre és hatékony eszköz a mindennapok derűs megéléséhez. Fejleszti az egyensúlyérzéket, ami különösen fontos időskorban, hiszen ezzel jelentősen lecsökkentetjük az elesések kockázatát, így csökkentetjük a fizikai sérülések egyik leggyakoribb rizikófaktorát.