A rendszeres finn szaunázás köztudottan növeli a szervezet ellenálló képességét. Jótékonyan hat a vérkeringésre, hiszen a hő hatására kitágulnak a hajszálerek. Ezáltal a szívünk is több vért szállít, így megnövekszik az oxygénigényünk, ami felgyorsítja az anyagcserénket. Szervezetünk reakciója a megnövekedett hőmérsékletre a verejtékezés, a fokozott izzadás, ami által a lerakódott salakanyagok a bőrön keresztül távoznak. A meleg elősegíti a relaxációt, az izmok ellazulását, az ízületi mozgékonyságok, gyorsítja szervezetünk regenerációs folyamatait.

Fenntartja az érfalak rugalmasságát, ízületi bántalmak esetén is ajánlott, így egészségesen 60 felett is jótékony a rendszeres szaunázás heti egy alkalommal.

Mire figyeljünk? Szív- és érrendszeri betegségek, panaszok esetén tilos a szaunázás! Stroke utáni rehabilitációban, valamint a vérnyomás gyakori ingadozása esetén sem javallott.

60 felett kérje ki mindenki az kezelőorvosa véleményét, hogy a finn szauna használatát személyre szabottan mennyi ideig ajánlja.

Az infraszaunát a modern korok szaunájaként is emlegetik azon okból mert itt a test nem kívülről befelé, hanem belülről kifelé melegszik fel és az infravörös sugárzást használva méregteleníti a szervezetünket. Csillapítja a kötőszöveti fájdalom tüneteit, enyhülést hozhat a lumbális derékfájdalomra, segít a koleszterinszint karbantartásában. Segít az ideális vérnyomás beállításában, az ízületi merevség megszüntetésében. Szintén igaz, hogy rendszeres gyógyszerszedés mellett orvosi véleményezésre van szükség.

De mi a helyzet a gőzfürdővel? A finn és infraszauna mellett az egyik legjobb értréning közé tartozik és jelentős szerepe van a szépségápolás területén is. A levegő relatív páratartalmának növekedésével a bőr pórusai kitágulnak, ami regenerálja a hámszöveteket. Megoldja a száraz bőr problémáját és hidratál. A bőr felpuhulása okán itt is könnyebben távoznak a salakanyagok. A gőz belégzése egyfajta inhalációs módszer, ami segít kilábalni a megfázásos betegségekből és csökkenti azok tüneteit. Különösen nyugtató és relaxáló egy stresszesebb nap után. Összességében a gőzfürdő harmonizálja az idegrendszer működését, serkenti a keringést, tisztítja a légutakat és jót tesz a bőrnek is.

Minden ligetes, aki napijegyet vagy bérletet vált, ingyen használhatja kiválóan felszerelt, minden igényt kielégítő wellness részlegünket! Érdemes kihasználni a lehetőséget.