A rendszeres testmozgás nemcsak a testükre, hanem teljes szervezetünkre jó hatással van. Agyunkat is stimulálja és a hangulatunkat is pozitívan befolyásolja.

Stresszoldó hatású, oldja a szorongást. Mivel fokozza a vérkeringést, több tápanyag és oxigén áramlik a sejtekhez. Fokozza az izzadást, így pozitív hatással van bőrünk szépségére. Javít a légzésünkön, növeli a tüdőkapacitást, köztudottan erősíti a szívizmokat. A vérnyomás, vérzsír és diabétesz problémáit is jelentősen javítja. Segít csonttömegünk megtartásában, amivel megelőzhető, illetve mérsékelhető a csontritkulás.

A mozgás által megerősödött izomzat védi csontjainkat, ízületeinket a sérülésektől. Segítségével megszabadulhatunk a felesleges kalóriáktól, megtarthatjuk ideális testtömegünket.

Egyszerű, hétköznapi, tudatos döntésekkel változtathatunk addigi életformánkon és elkerülhetünk olyan betegségeket, melyek kezelésére nagy valószínűséggel gyógyszert írna fel az orvos.

  1. Örök klasszikus: Válaszd a lépcsőzést lift helyett!
  2. Szállj le egy megállóval hamarabb és sétálj!
  3. Felkelés után szánj 15 percet nyújtózkodásra, tested ízületeinek átmozgatására!
  4. Hagyd el a cukrot a kávédból, teádból!
  5. 5 perc relaxáció minden nap. Csukott szemmel figyelj a légzésre és űzd ki a stresszt az életedből!

Szerencsére a statisztikák szerint egyre többet járunk sportolni. Jó hír, hogy 60 éves kor felett sem kell sokat gondolkoznunk, hogy hova menjünk, ha kellemes környezetben szeretnénk mozogni. Elindult Senior Programunk, melynek keretében változatos programokra invitáljuk. Érdemes érdeklődni.