A rendszeres testmozgásra minden évszakban szükségünk van, de a forró nyári napok beköszöntével gyakran érezzük magunkat gyengének, erőtlennek. Épp ezért figyelnünk kell bizonyos szabályok betartására, részint az edzés hatékonysága végett, részint meg egészségünk megérzőse miatt.

Érdemes figyelembe venni, hogy egyéni adottságoktól függően, de csökken a teljesítmény. Növekszik a folyadékveszteség, gyorsabban emelkedik a testhőmérséklet és nagyobb az energiafogyasztás. Gondoskodjunk a megfelelő folyadékpótlásról, a kiizzadt ásványi sókat az ásványvíz mellett valamilyen izotóniás sportital formájában is pótoljuk. A folyadék és sóhiány görcsöket, keringési zavarokat okozhat. Nem csak az edzés ideje alatt, előtte és utána, hanem  egész nap folyamatosnak kell lennie a folyadékpótlásnak.

A szervezetet nem árt hozzászoktatni a forrósághoz, a fokozatosság elvét itt is tanácsos betartani.  Nagyjából 7-10 napra van szüksége a szervezetnek ahhoz, hogy átálljon egy jelentősen megnövekedett hőmérsékletre. Lehetőség szerint kerüljük a nap legforróbb óráit, akinek van lehetősége, kora reggeli vagy késő esti időpontra tegye edzését. Amennyiben ez nem megoldható, árnyékos helyet keressünk gyakorlataink elvégzéséhez, illetve gondoskodjunk a fényvédelemről. Ajánlott lenge, vékony, világos öltözet, illetve valamilyen baseball sapka viselése és nem ördögtől való dolog annak vagy fejünknek bevizezése sem.  Iktassunk be több, rövid pihenőt, mint általában szoktunk. Nem ebben az időszakban kell csúcsot dönteni, inkább az eddig megszerzett állóképességet tartsuk meg.

Akit a kelleténél jobban kimerít, megterhel a nyári meleg, javaslom egy kellemesen hűs, klimatizált fitness terem felkeresését!

Várunk szeretettel!